Den Haag & Regio
mainImage
ADO Den Haag
Bobby Adekanye maakte de winnende treffer voor ADO Den Haag.

ADO Den Haag mag nog altijd hopen op een langer verblijf in de Eredivisie. Een week na de thuiszege op Feyenoord (3-2), won het elftal van trainer Ruud Brood ook van het nergens meer voor voetballende PEC Zwolle: 0-1.

ADO loopt door de zege in op concurrenten VVV-Venlo en FC Emmen. Met nog twee speelronden op het programma heeft nummer 16 FC Emmen 24 punten, VVV-Venlo 23 punten en ADO Den Haag 22 punten. De onderste twee clubs degraderen rechtstreeks.

ADO, waar Youness Mokhtar de geschorste Vicente Besuijen verving, kwam al in de 12e minuut op voorsprong. Jonas Arweiler kopte de bal na een lange trap van doelman Martin Fraisl goed door. Bobby Adekanye kwam vanaf de zijkant naar binnen toe en schoot van afstand met een laag schot raak.

Pelle Clement kreeg voor rust de beste mogelijkheid voor Zwolle, maar hij schoot naast.

In de tweede helft maakte Daryl Janmaat bij ADO zijn rentree. De oud-international onderging in februari een kijkoperatie aan zijn knie.

ADO bleef vrij eenvoudig op de been. Er was één echt gevaarlijk moment. Immanuel Pherai schoot de bal in de 77e minuut op de paal voor Zwolle.

ADO Den Haag speelt nog tegen concurrent Willem II en FC Twente.